Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mindre sexlyst enn før, hva gjør jeg?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler mindre sexlyst enn før. Jeg opplever at jeg generelt har lavere sexlyst og føler meg mindre interessert og tent på jenter jeg møter osv. Dette har plaget meg litt og det har vert slik i over ett halvt år. Trodde det skulle ordne seg, siden det sikkert er vanlig med variasjon, og siden jeg ofte har følt mer lyst og kåthet (men det svinger). Jeg har tatt blodprøver hos lege og ingenting viste noen forklaring. jeg opplever at jeg har mindre sug til sex og onanering enn før, men aner ikke hva jeg da kan gjøre med det. har generelt onanert 1 gang hver dag og hverfall annenhver dag, og kanskje jeg gikk lei? prøvde derfor å ungå å onanere i opp mot en uke og minst 3 dager imellom. men uansett om jeg har vert uten orgasme i opp mot en uke, føles junior og sexlysten like død. den ene uka junior føler mer på kan jeg gjerne føle lyst til 2 onaneringer. det fortsetter uansett å svinge og jeg opplever ikke at det blir stabilt. hva kan gjøres for å bedre sexlyst og sexuell evne?

Besvart 17.03.2019 18:44
 

Svar
Hei gutt 19!

Det virker som om du har blitt godt undersøkt av lege og at det ikke er noen fysisk årsak til ereksjonsproblemene dine. Det er veldig fint. 

Problemet ditt med ereksjonene, kan skyldes psykiske årsaker. Har en det dårlig med seg selv, sliten, stresset, så kan det redusere lysten på sex og gjøre en nedstemt eller deprimert. Dette igjen kan gjøre at ereksjonene ikke kommer så lett. 

Slik du forteller om problemet ditt med ereksjon, kan det virke som om du trenger annen hjelp enn det du altså har fått til nå. Du har nå gjort det du kan hos lege for å finne ut av det, nå er det lurt av deg å ta neste steg - undersøke om dette er et sexologisk problem.

En sexologisk rådgiver er utdannet til og trent i å snakke med gutter som har problemer som du forteller om i spørsmålet ditt. Helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din kan hjelpe deg til å finne en. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex