Hopp til hovedinnholdet

Jag føler ikke gløden av sexlyst lenger, hva gjør jeg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg føler ikke den gode gløden av sexlyst lenger. jeg får av og til mer lyst å runke enn andre ganger, og generelt runker jeg vertfall annenhver dag. men har i en lengre periode ikke følt den voldsomme lysten på sex elle onanering som før. det er liksom mer tomt. jeg får som sagt av og til mer lyst å runke og det kan være godt. men aldri som før og jeg lurer på om jeg kanskje sliter med sexlysten? Jeg vil ha tilbake den gode følelsen av å ha lyst på sex. jeg føler meg også lite og mindre ineressert i jenter jeg møter og ser. har liksom ikke noe skikelig drive og føler ikke skikkelig lyst på sex med dem, uansett hvor fine og attraktive de er for meg. Jeg lurer på hva det er som kan påvirke sexlysten, hva er det jeg kan gjøre for bedre sexlyst? Jeg har allerede vert til lege og tatt blodprøve, og de viste ingenting unormal. Hva kan jeg selv gjøre for å bedre sexlysten? den svinger sånn og er generelt dårlig uansett om jeg ikke onanerer på en hel uke.. på forhånd, takk for svar:)

Besvart 17.03.2019 18:45
 

Svar
Hei gutt 20!

Det virker som om du har blitt godt undersøkt av lege og at det ikke er noen fysisk årsak til ereksjonsproblemene dine. Det er veldig fint. 

Problemet ditt med ereksjonene, kan skyldes psykiske årsaker. Har en det dårlig med seg selv, sliten, stresset, så kan det redusere lysten på sex og gjøre en nedstemt eller deprimert. Dette igjen kan gjøre at ereksjonene ikke kommer så lett. 

Slik du forteller om problemet ditt med ereksjon, kan det virke som om du trenger annen hjelp enn det du altså har fått til nå. Du har nå gjort det du kan hos lege for å finne ut av det, nå er det lurt av deg å ta neste steg - undersøke om dette er et sexologisk problem.

En sexologisk rådgiver er utdannet til og trent i å snakke med gutter som har problemer som du forteller om i spørsmålet ditt. Helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din kan hjelpe deg til å finne en. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex