Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å ha sex når man går på klamydiakur?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år og har en venninne som har klamyida og ho har hatt samleie mens ho har vært på kur er det noe farlig for ho? Den andre partneren er klar over at ho har klamyida

Besvart 15.03.2019 09:49
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

De første dagene etter at hun begynte med antibiotika for klamydia, regnes hun fortsatt som positiv. Derfor er det viktig at hun bruker kondom de første syv dagene etter at hun tok første tablett. Det er ikke farlig for henne å ha sex, men hun kan smitte partneren sin om hun ikke brukte kondom. Da må også han sjekke seg.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex