Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

I tillegg får jeg veldig ofte blødninger ca to uker etter hver gang jeg har hatt mensen, altså to uker før neste menstruasjon...

 

Spørsmål
hei! jeg er ei jente på 17 år som har et par viktige spørsmål.
1)har hatt mensen i godt over 5 år nå, og siden dag èn har jeg hatt svært voldsomme blødninger. I tillegg får jeg veldig ofte blødninger ca to uker etter hver gang jeg har hatt mensen, altså to uker før neste menstruasjon. Dette er ikke rent blod, men veldig mye slim og forlevret blod. Det kommer kjempemye, det er nesten slik at jeg kan presse ut masse slim og blod på èn gang. Jeg er så redd for at det er noe galt, eller er det vanlig?
2)hadde sex for tre uker siden omtrent, og plutselig kom han inni meg. Han trodde jeg gikk på p-piller, men glemte å si til han at jeg ikke gjorde det. men vi tok det begge svært rolig, og gikk til anskaffelse av en angrepille som jeg tok litt over ett døgn i etterkant. Men nå i lang tid etter, har jeg hatt voldsom kløe i underlivet. I analåpninga (hadde ikke analsex) og i skjedeåpningen, samt litt lenger opp mellom kjønnsleppene. Kan jeg ha fått en soppinfeksjon, eller har jeg fått en kjønnssykdom, kanskje?
Håper på et raskt og positivt svar! :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.
1.Noen jenter opplever en liten blødning mellom to menstrausjoner. Denne kommer gjerne i forbindelse med eggløsningen,og vil blande seg med eggløsningsslim. Denne blødningen skal være svært sparsommelig dvs ikke lik en vanlig mensblødning.
Noen kan også få mellomblødninger dersom de f.eks har en klamydia infeksjon. Denne seksuellt overførbare infeksjonen smitter vd ubeskyttet sex. Det behøver ikke å være andre sympomer. Jeg tenker at du bør bestille en time hos legen din for å undersøke hva dette er. Man skal ikke ha jevnlige blødninger mellom to menstrausjoner uten å få sjekket dette opp. En klamydiatest kan også tas på helsestasjon for ungdom. Både testen og en eventuell behandling er gratis.
2. Det kan være at du har fått en soppinfeksjon. En soppinfeksjon (candida) er ingen smittsom kjønnssykdom. Soppinfeksjon kan man få ved f.eks pågående eller nylig gjennomgått kur med antibiotika, fuktighet i skrittet, som ved svette (tettsittende klær, trening) eller ved å gå lenge med vått badetøy, svangerskap, sukkersyke, overvekt, nedsatt infeksjonsforsvar/immunitet. Soppinfeksjoner er lite smittsomme, men vi ser av og til at candida kan "pendle" fra den ene seksualpartner til den andre. Da må begge behandles. Det finnes mange forskjellige merker av stikkpiller og kremer til behandling av soppinfeksjon. De fleste har samme effekt. Den vanligste behandlingen er å bruke en stikkpille (vagitorium) i skjeden, for eksempel Canesten, 500 mg, eller Pevaryl Depot, men det er da like viktig samtidig å anvende krem og smøre seg i hele skrittet, fra foran skjeden, på kjønnsleppene, rundt/i endetarmen og i midthudfolden - like opp til korsryggen! Dette kan du også få undersøkt på helsestasjon for ungdom.
Håper at dette var svar på spørsmålene dine.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Den store snustesten

Påvirker snus tannhelsen på noen måte?