Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 15 som hadde sex forrige uke. Dagen før glemte jeg og ta p-pilla mi men har tatt p-piller i 4 mnd, ikke i strekk men har hatt 1 uke mellom hvert brett, men hele greia er at han tok først på kondomet feil vei(før han var inni meg) og snudde d før han tok penis inn i vagina min. men er det sjans for at jeg er blitt gravid eller?

Besvart 17.03.2019 18:48
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å svare sikkert på om du kan være gravid ut fra det du skriver.

Det kan ha kommet en sædcelle på kondomen som kom inni deg, når han snudde den før han tok den inn i vaginaen din igjen. Det at du glemte en pille kan ha ført til at du fikk eggløsning hvis det gikk for lang tid mellom to piller. Men det kan også være at du ikke blir gravid selv om du både fikk eggløsning og sædcelle inni deg.

Ta gjerne en gravidtest om 3 uker hvis du mistenker at du er gravid. Du kan få gratis test ved helsestasjon for ungdom. Eller snakk med helsesykepleier på skolen om dette. Så kanskje du kan få et mer konkret svar hvis helsesykepleier får litt mer informasjon fra deg. Se eventuelt i vedlagte artikler som kanskje kan gi mer svar på det du lurer på. Du kan også lese om risikoen for å bli gravid ved glemt pille på nettsiden til sexogsamfunn.no

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet