Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hadde sex for første gang og blør veldig mye nå.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 15 år å har hatt sex for førstegang for to dager siden. Jeg hadde mensen for en og en halv uke siden, men jeg har fått mensen nå. Det blør veldig mye og kjennes annerledes ut enn før. Er dette vanlig? Hva er det som skjer?

Besvart 12.10.2017 19:32
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung, jente 15 år.

Jeg forstår at du er litt bekymret, men blødninger kan komme på grunn av rifter i slimhinnen som oppstår under samleiet.

Hvis du imidlertid blør veldig mye, kan det være greit at du får deg sjekket hos en lege, for eksempel på helsestasjon for ungdom.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Jente på do (colourbox.com)

Har du ikke fått mensen ennå? Eller kommer den hver måned nå, regelmessig eller ikke? Er det ok, eller er det en plage hver gang? Mensen vil komme i 35-40 år av en kvinnes liv, så det er viktig å prøve å leve godt med den.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene