Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at det føles litt ekkelt å bruke fingeren i skjeden?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har onanert i et par år nå, men jeg har aldri prøvd å ta en finger i skjeden, før nå. Føler meg klar til å gjøre det men det gjør ganske vondt og føles litt ekkelt, er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Så bra at du onanerer og gjør deg kjent med ditt underliv. Det er bra at du finner ut hva som er godt for deg og hva du ikke synes om.

Det er ikke uvanlig at noen kan synes det er vanskelig og ubehagelig å kjenne fingrene sine i skjeden. Ikke vær redd for å forsøke mer, samtidig som du stimulerer din klitoris. Forsøk deg fram og bruk gjerne litt glider hvis du er litt tørr.

Skjedekanalen har ikke så mange nervetråder, og dermed er det aller viktigst at du stimulerer klitoris samtidig. Klitoris har svært mange nervetråder, og har som eneste funksjon å gi kvinnen nytelse.

Årsaken til at skjeden har lite av disse nervetrådene er blant annet at kanalen også er der for å føde barn. Den utvides svært mye under en fødsel, og ville vært enda mer smertefullt å føde hvis det var flere nerver der.

Ikke vær engstelig for å prøve andre gjenstander i skjeden, men pass på at de ikke er spisse og skarpe som igjen gjør at du får rifter og sår. 

Les gjerne artiklene nedenfor.

Lykke til videre!

 

Vennlig hilsen Sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani