Hopp til hovedinnholdet

Bestevennininen min er suicidal. Hun skal til å ta livet sitt hver kveld.

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei. Bestevennininen min er suicidal. Hun skal til å ta livet sitt vær kveld. Og jeg er det eneste som holder henne igjen. Hun har vært hos ...., men hun fikk ikke plass. Hva skal jeg gjøre? Dette kan ikke holde på stort lengre. Grunnen til at hun ikke har fått plass er mest sannsynlig fordi hun ikke klarer å fortelle dem hva som skjer. Hun har selv sakt at hun kommer til å ta sitt eget liv, men hun vet ikke når det skjer. Dette holder meg våkne vær natt for se etter meldinger fra henne, noe som går utover skolearbeidet. Hva kan jeg gjøre??

Besvart 13.06.2018 17:20
 

Svar
Hei kjære deg!


Tusen takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det og hvor vondt det er for deg å være redd for bestevenninnen din hele tiden. Jeg forstår at du er redd!

Du er en god venn og støtte! Venninnen din er heldig som har deg samtidig som jeg tenker at du også sitter med et stort ansvar helt alene og du kan også ha nytte av å snakke med noen. Kan du snakke med foreldrene dine om den vanskelige situasjonen du nå står i?

Det høres ut som om bestevenninnen din har det veldig vondt og at hun strever med å finne løsninger på sine problemer. Da er det ikke så unormalt at man kan få tanker om å slippe og ha det vondt og at det å dø kan gi en slags trøstende tanke.

Men vi vet likevel at det finnes hjelp å få og det går an å få det bedre! Jeg syns du kan si til venninnen din at du er bekymret for henne og at du er redd for å miste henne. Dersom det er vanskelig for henne å snakke med noen så kanskje du kan tilby deg å følge til helsesøster på skolen?

Det kan også hjelpe venninnen din å skrive ned i en bok eller et brev om det hun syns er vanskelig å snakke om.  Det er ikke alltid det er så lett å vite og fortelle hvordan  man har det. Dette fordi det kan være mange ting på en gang og det kan føles uoversiktlig og kaotisk. Det er derfor det er viktig å få hjelp slik at man sammen kan finne ut av det som er vanskelig.

Hun kan ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111 om hun trenger noen å snakke med.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med helsesøster om det du står i.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg håper kan være til nytte for deg.

God klem til deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser