Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre med livet mitt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, etter at tanten min døde i fjor av å ta sitt eget liv, Vet jeg ikke lenger hva jeg skal gjøre med livet mitt. Når jeg har veldig dårlige dager får jeg disse tankene om å ta mitt eget liv. Å jeg føler at uansett hva jeg gjør er det galt. Jeg følte det ikke sånn før. Men det har bare blitt sånn. Også jeg å venninnene mine gikk på samme barneskole men nå går vi på vær våres ungdommsskole, dem har blitt skjemt med nye og da føler jeg at jeg blir byttet ut. Jeg var hos den ene venninnen min og der var også de andre. Men det føltes som de ikke kjente meg lenger. På enn eller anen måte ble alt bare kleint. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger.

Besvart 14.09.2018 16:25
 

Svar
Hei jente 14 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vondt og at dette har vært noe du har strevd med etter du mistet tanten din.

Det er et stort sjokk å miste noen man er glad i og spesielt når den man er glad i selv velger å avslutte livet. Det kan være uforståelig og vanskelig å forholde seg til.

Det at du får tenker om at du selv ikke ønsker å leve kan være tanker du har knyttet til at du har mistet tanten din. Du strever med at du føler deg trist og alene etter at du har mistet kontakten med dine tidligere venner.

Selvmordstanker er ofte et uttrykk for at man ikke har det bra og de betyr oftest at man vil at det som er vondt og vanskelig skal forsvinne mer enn at man faktisk ønsker å dø.

Du har mye å leve for!

Når vi ikke har det bra så kan det også påvirke hvordan vi har det med vennene våre. Det er ikke uvanlig at man kan føle seg ekstra sår når man mister kontakt med gode venner og at vennene finner seg nye venner. Du har kanskje hatt nok med deg selv og dine vond tanker og derfor kan det føles ekstra sårt for deg.

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det det. Dette kan være helsesøster på skolen din.

Videre vil jeg anbefale deg å snakke med vennene dine og forsøke å holde på kontakten med dem selv om dere er på hver deres skole. Det er ikke sikkert at de på noen som helst måte bytter deg ut men at de prøver å bli kjent med nye på de nye skolene sine.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til nytte for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart.

God klem til deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser