Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke mer - hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg klarer ikke mer... jeg vil bare dø.. alt faller sammen, og nå orker jeg ikke mer. Det er ingen som bryr seg, og jeg er lei av å prøve, lei av å late som at jeg har det bra... jeg har ingen venner lenger. Jeg vet akkurat hva dere kommer til å si. Snakk med noen.. jeg har ingen. Jeg er redd foreldrene mine, jeg har ingen venner. Det er absolutt ingen. Det eneste som holder meg tilbake er kjæresten min.. jeg tør ikke snakke med han om det fordi jeg er redd for at jeg sårer han, eller at ikke tar det seriøst, eller judjer meg for det. Jeg kan heller ikke kutte meg lenger fordi jeg er redd for at folk skal se det. Hva skal jeg gjøre...

Besvart 08.11.2018 20:19
 

Svar
Hei, kjære jente 15 år

Det høres ut som du er på et fryktelig vanskelig sted i livet ditt nå. Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung.no.  

Jeg blir trist over å høre at du strever så mye som du gjør, og samtidig føler at du ikke har noen å fortelle hvordan du egentlig har det inni deg til. 

Du har helt rett, jeg kommer til å skrive at du bør snakke med noen om hvordan du har det. Det hjelper nemmelig å snakke om det som er vanskelig med noen man er trygg på. Kan du prøve å finne noen du kan stole på? Noen du ikke trenger å late som du har det bra for? Det er ikke sikkert du har funnet den personen enda, men den er der! Vi er mange her ute som ønsker å lytte til deg og støtte deg i det du står i. Har du forsøkt å snakke med helsesøster, på skolen eller på helsestasjon? Eller kanskje du for eksempel har en lærer, miljøarbeider, et søsken, en tante, besteforeldre du kan stole på? Eller en psykolog hvis du har det? Hvis det blir for vanskelig nå, kanskje du kan prøve å ringe anonymt til en hjelpetelefon? Ringer du 116 123 får du snakke med en flink rådgiver hos Mental helse. Rødekors har også telefon, og chattetjeneste (korspaahalsen.rodekors.no/).

Jeg har lagt ved noen artikler nedenfor som kanskje kan være til hjelp for deg. 

Husk, du er ikke alene! Jeg sender deg masse varme tanker og mot på veien. 

Vennlig hilsen psykologen i ung.no. 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser