Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

smerter i kne

Jente 13 år
 

Spørsmål

Nå i det siste har jeg så og si alltid hatt vondt i venstre kne. Før har jeg ofte hatt litt vondt i ett av kneene av og til, men nå gjør det vondt hele tiden. Det gjør vondt bare når jeg går, men spesielt når jeg går i trapper eller oppoverbakke. Det svir liksom på innsiden av kneskålen. Hva kan dette være, eller hva burde jeg gjøre for å ikke ha så vondt?

Besvart 19.05.2017 20:00
 

Svar
Hei

Knesmerter kan ha mange årsaker. Knærne er store ledd som utsettes for store belastninger. I kneleddet finnes ben og brusk, dessuten leddhinner, menisker, leddbånd og slimposer. Rundt kneleddet er det dessuten sener og muskler. Alle disse strukturene kan gi opphav til smerter i kneet. Det kan blant annet skyldes feilbelastning, overdrevent mye trening, betennelse, skade på kneet m.m. En vanlig årsak hos barn i alderen 10-15 år er Schlatters sykdom. Det er en irritasjon, lett betennelse, ved festet for knesenen på leggbeinet.

Dersom dette vedvarer vil jeg anbefale deg å kontakte legen din for nærmere undersøkelse slik at du kan få et svar på hva dette dreier seg om og eventuelt behandling dersom det er aktuelt.

Lykke til.

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


ukens tema

kommentar

Fuck IT: Hvem bestemmer hva som er perfekt? Hvorfor er noe stygge? Hvorfor kan ikke alle bare være seg selv. Jeg er tretten åt og har null pupper. I lang tid har jeg vært skikkelig sjalu på folk som har det, men så fant jeg en bruker på Instagram. Selvom hun som eier den har skikkelig store pupper, sier hun noen ting som er viktig. At du ikke skal dømme folk, og at alle er perfekte. Vet ikke hvorfor det hjalp meg, men det gjorde det. Dere som er misfornøyde med dere selv burde finne en ting du liker veldig godt med deg selv. Eller finne noe eller noen som får deg til å føle deg bra Les innlegg Liten pil høyre