Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Har lyst å begynne å trene hjemme, men hvordan kan jeg trene og hvor lang tid tar det før jeg ser resultater?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lyst å begynne å trene hjemme, men jeg aner ikke hvordan jeg skal trene, hva jeg skal trene, hvor ofte jeg kan trene, hvor mye vekter kan jeg løfte osv. Og hvor lenge vil det gå før jeg får resultater?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sendte inn spørsmål til oss og så flott at du har lyst å begynne å trene.

Det finnes mange ulike måter å trene på hjemme. Det viktigste er at du finner noe du synes er gøy å drive på med. Du kan for ekempel hoppe tau, hoppe på trampoline, løpe ute, trene i treningsparker dersom de har laget dette til i ditt nærområde og trene styrke hjemme. Her kan du lese om ulike aktiviteter og hvordann du kan komme igang:
www.ung.no/Trening-og-idrett/3289_Kom_i_gang_med_treningen.html

Her er et eksempel på styrkeøvelser du kan gjøre hjemme:
www.ung.no/helse/3695_Styrketrening_du_kan_gj%C3%B8re_hjemme.html

Hvor ofte du kan trene kommer litt an på hvor mye du har trent før Hvis du ikke har trent så mye før er det lurt å starte litt forsiktig, kanskje med 1-2 økter i uken. Dette for at du skal bli vant med treningen og unngå skader. Det samme gjelder med vekter: start med lave vekter i starten, deretter kan du øke vektene etter hvert som du får bedre teknikk.
Jeg vil anbefale deg å laste den appen Styrk!. Den er gratis og viser deg mange gode styrkeøvelser for hele kroppen. Her kan du også lære deg god teknikk på øvelsene.

Hvor mye du skal trene før du ser resultater er vanskelig å svare på fordi dette varierer fra person til person både i forhold til gener, hvor mye du har trent før og hva du trener. Uansett vil du kunne få bedre helse av treningen og komme i bedre form. Du kan lese mer om dette her:
www.ung.no/Trening-og-idrett/4132_N%C3%A5r_kommer_resultatene_av_treningen.html

Lykke til med treningen!

 Hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kom i gang med treningen!

Joggesko (colourbox.com)

"Jeg har ikke penger, jeg har ikke utstyret, jeg har ikke tid?" Kjenner du deg igjen? Det finnes mange årsaker til å utsette treningen.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett