Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan kan jeg gå ned i vekt og få bort fettet fra magen?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 14 år gammel gutt og lurer veldig på det med vekt. Jeg veier ca 75 kg og syntes at dette er veldig mye for en som er 14 år. Jeg går fort opp i vekt og har veldig lyst til å gå ned i vekt og få bort fettet på magen. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få til dette og lurer på om dere har et svar. Jeg lurer på om hvordan jeg kan gå ned i vekt og hvordan jeg kan få bort fettet på magen. :) Håper virkelig på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mange som spør om det samme nå etter en lat sommerferie med god mat. Det er nemlig slik at hvis du skal komme deg i form og du skal få en godt trent kropp (og et trent utseende), så må du nødvendigvis trene. Det kan være alt fra turgåing, badminton, ballspill, dans, kampsport, sykling/terrengsykling, padling, osv. Det finnes utallige muligheter til å være i bevegelse og å trene, men det gjelder å finne den/de treningsformene som du selv liker godt. Liker du det du holder på med, så vil du ha motivasjon til å gjøre det ofte, og da vil du komme i god form.

Ta derfor "en diskusjon" med deg selv for å finne ut av hva du liker å holde på med, sjekk også ut hvilke aktiviteter som finnes der du bor, og sett i gang!! Etabler et ukesmønster for treningene, slik at du vet hvilke dager du skal trene, og når du skal ha fridager. Klarer du å trene flere dager enn du har fri, så gjør du noe riktig!

 

 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesøster eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Og hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse