Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Jeg er overvektig og tenker mye på vekt og prøver å spise mindre. Veier ca 80 kg og er 166cm høy. Jeg har kraftig benbygning. Trener to ganger i uka. Føler med feit, stygg og dum. Vet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg går ellers på Bup.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg tenker mye på vekt og føler jeg må spise mindre og ærlig prøver keg og spise mindere. Jeg veier ca 79-80 og er 166 cm høy eller mer. Jeg vet jrg er litt overvektig og jeg føle meg så feilet og stygg og dum. Jeg går til bup men jeg går på et ocd team i tilleg så er ikke der ikke så er ikke så ofte på bup men jeg vet ikke hva krg skal gjøre. Jeg føler jeg må trene masse spise kjempe lite og ikke kose meg men noe usunt for da legger jeg på meg med en gang føler jeg. Jeg tener anen hver dag og får fort vondt i beina. Jeg har kraftig benbygning

Besvart 23.08.2017 21:22
 

Svar
Hei jente 13 år!

Det er leit å høre at du har så negative tanker om deg selv.

Det at du er litt overvektig, gjør deg heller ikke til noe dårligere menneske. Dessuten finnes det god hjelp for slike utfordringer om du ønsker det.

Husk du er like viktig og bra som alle andre mennesker rundt deg. Jeg håper derfor du får god hjelp til å fokusere på slike tanker når du er på BUP.

Det er ellers fint å høre at du er opptatt av kroppen din og at du trener to ganger i uka og forsøker å spise litt mindre og sunt. Regelmessig trening bidrar også til å frigjøre "lykkehormoner" i kroppen, slik at man føler seg mer glad og tilfreds.

Når ungdommer ønsker å gå ned i vekt, er det anbefalt at man får oppfølging og veiledning av en fagperson. Det bidrar til å sørge for å få i seg de viktige næringsstoffene og at man ikke så lett gir opp når det butter imot.

Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med helsesøster og be henne hjelpe deg litt med dette. Hun er vant til å veilede ungdommer som ønsker å slanke seg.

Jeg legger også ved noen artikler du kan lese.

Håper du får god hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Slankeråd for deg som er overvektig

løper (colourbox.com)

Hvis du er overvektig, og du prøver å gå ned i vekt, kan det være nyttig med noen råd: Hvis du skal slanke deg et viktig å gjøre det på en systematisk måte, og ikke hoppe på lettvinte superkurer. Regelmessige måltider, sunn og variert kost og trim satt i system er tingen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse