Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Kan man gå studiespesialisering og bli fotballproff?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Må man velge idrett eller toppidrett for å bli fotball spiller, siden jeg vil gå studiespesalisering.Kan man også bli fotballproff og samtidig jobbe?hvis det går hva slags jobber.Skriv noen tips takk!!

Besvart 13.09.2017 15:14
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du tenker på dette. 

Ja, det kan være fint mulig å gå på studiespesialisering og satse på fotball ved siden av. Hvis man har lyst til å satse på en idrett, så vil det alltid være en balansegang mellom hva du bruker tiden din på. Jo sterkere idretten blir, jo mer kan det gå ut over skolen. Det er opp til deg å balansere tiden din godt. Vi har skrevet om dette i en god artikkel som du kan lese her.

På spørsmål om man kan være fotballproff og fortsatt jobbe, så er nok svaret at det kommer an på hvor god spiller man er, og om man kan leve av å spille fotball. Hvis man er proff og lever av å spille fotball, som på øverste nivå i Norge eller i en klubb i utlandet, så får man nok lønn til å leve av det, og klubbene kommer til å forvente og betale for at du bruker all tiden din på å bli så god som mulig. 

Men hvis du spiller i lavere divisjoner og lønnen ikke er nok til å leve av, så er det vanligere å kombinere fotball med ulike jobber som gir inntekt. Disse jobbene kan være veldig mye forskjellig. 

Så om du kommer til å bli proff og leve av det eller ikke, handler om flere ting. Hvis du skulle blitt veldig god, så vil du måtte få en vurdering på hva du vil bruke mest av tiden din på. Studiespesialisering kan være mye skolearbeid, men samtidig en stor investering for livet ditt senere. 

Vi foreslår at du snakker med rådgiver på skolen din om dette, og gjerne fotballtreneren din og foreldrene dine. 

Veldig lykke til, spør oss bare igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


ukens tema

kommentar

Fuck IT: Hvem bestemmer hva som er perfekt? Hvorfor er noe stygge? Hvorfor kan ikke alle bare være seg selv. Jeg er tretten åt og har null pupper. I lang tid har jeg vært skikkelig sjalu på folk som har det, men så fant jeg en bruker på Instagram. Selvom hun som eier den har skikkelig store pupper, sier hun noen ting som er viktig. At du ikke skal dømme folk, og at alle er perfekte. Vet ikke hvorfor det hjalp meg, men det gjorde det. Dere som er misfornøyde med dere selv burde finne en ting du liker veldig godt med deg selv. Eller finne noe eller noen som får deg til å føle deg bra Les innlegg Liten pil høyre