Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Fritidsinteresser utenom det mest vanlige - dans i stedet for håndball og fotball 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Noen gjør narr av at jeg går på dans. De sier at det er enkelt,men det er jo ikke det. De sier at "vanlige" sporter som fotball eller håndball er bedre,men dans har bare rare bevegelser. De pleier å leke-danse og da ler de. Det plager meg,fordi de vet ikke hvordan det er. De skjønner jo ikke hvor vanskelig,men gøy dans er og det er like gøy for meg å danse som det er for andre fotball eller håndballspillere. Hva kan jeg gjøre og hva kan jeg si når de gjør narr av noe jeg synes er kjempe gøy?

Besvart 13.09.2017 16:24
 

Svar
Hei

 

Det første jeg vil si er at det er spennende at du går på dans. Det er ingen enkel idrett. Du sier ikke noe om hva slags dans du driver med, om det er break, ballett, selskapsdans eller hva det måtte være, men uansett er dans veldig krevende fysisk. Om du er enig med meg i at du er i fysisk god form, kunne du kanskje foreslå at dere gjør noen tester, så kanskje de som spiller fotball og håndball, får seg en aha-opplevelse, og får se at det ikke er bare rare bevegelser, men trening som må til akkurat som i håndball og fotball. Jeg synes også det er fint at ikke alle velger det samme, og du skal være stolt av at du ikke bare følger strømmen av hva alle andre gjør.
 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Dans

Danser

Bare 15 år gammel reiste Nishino alene fra hjemmet sitt Osaka til Sveits, uten å kunne annet enn japansk. Det eneste hun var sikker på var at hun ville danse.

Av Christina, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett