Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan kan jeg få eightpack?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 15 år gammel gutt som trener veldig mye !! Jeg spiser også mat med mye protein som egg, laks, kyllingfillet, grønnsaker og ost. Jeg vil gjerne bli som chul son som er berømt for 8 pakken sin. Jeg har ikke opplevd så mangen resultater hva kan jeg gjøre !!??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det er flott at du trener og spiser sunt, og etterhvert vil du nok se resultater av det. Men hvor stor mulighet du har for å få tydelige magemuskler avhenger av flere ting. Blant annet er mye bestemt av gener og arv. Man har også mindre mulighet til å få større muskler før puberteten som etter. Så hvor store musklene dine blir ved trening kommer altså også an på hvor langt du er kommet i puberteten. I tillegg vil hvor synlige magemusklene er både avhenge av størrelsen på selve magemusklene, og hvor mye fett som er over. 

En kropp som Chul Soon tar det mange år å bygge opp, og det kreves som regel strenge dietter og et strengt treningsregime, som på mange måter ikke er sunt for kroppen. 

Når det gjelder det å få synlige magemuskler, så er hovedregelen det at man bør trene hele kroppen, ikke kun magemusklene. Du kan lese mer om hvorfor i denne artikkelen.

Som sagt så har ikke alle samme utgangspunkt, og ingen kan få lik kropp. Så jeg anbefaler deg å fokusere på å ha en sunn og sterk kropp som du trives i, fremfor å sammenligne deg med "idealkropper". Variert fysisk aktivitet og et normalt sunt kosthold er som regel bedre for kroppen enn å følge strenge dietter og spesialiserte treningsprogram for å få store muskler.

Du kan lese mer om hvordan gener og arv påvirker trening, og når man kan forvente resultater av treningen i artiklene under.

 Hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Det du trenger å vite om styrketrening

trener styrke (www.colourbox.com)

Styrketrening for større muskler, for å gå ned i vekt, for å bedre helsa eller for å bli sterkere? Her får du tipsene!

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett