Hopp til hovedinnholdet

Alle sier jeg er tynn. trener og trene og opnår ikke noe. har litt spise problemer . er aldri sulten.

Gutt 16 år
 

Spørsmål
jeg takler ikke dette mer. har nesten lyst å ta livet.
alle sier jeg er tynn. trener og trene og opnår ikke noe. har litt spise problemer . er aldri sulten. kan spise en skive og holde meg med det en held dag. sykt. ikke sant. orker ikke dette mer. har tatt proteinpulver og karbohydrater og spiser masse kjøtt og den slags. er flay å vise kroppen på stranden eller noe. har en jente som har lenge likt. og skal på date med hun og får høre at jeg var veldig tynn og var ikke hunnes type. det bare fikk meg til å nesten ta livet mitt. men så er livet så kostbart og vil egentlig har noe ut av det så lenge det er. men forsetter det son vet ikke jeg hva jeg sakl gjøre. plis hjelp meg.
ser meg mange ganger i speilet og tenker hvorfor liker ingen meg. er det fordi jeg er tynn. ja det er det. og jeg syntes det er sykt. er 16 år. 185 i høyde å veier 60 kg. lite. prøved en måne å spise masse. jeg gikk ikke opp noe. ikke ett gramm. jeg trente også. men ikke noe kjedde. dette er jo ikke normalt. hva skal jeg gjøre.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du gutt 16!

Takk for at du skriver inn til oss. Jeg er helt enig med deg i at livet er for kostbart til å sløse det vekk.

Det kan være mange grunner til at du er tynn. Det at du ikke spiser noe særlig er litt bekymringsfullt. Det kan være mange grunner til tynnhet og mangelnde matlyst. Det kan være psykisk. Hvis du har mye å bekymre deg over enten hjemme eller på skole kan det være en grunn. Du sier imidlertid at det er det at du er så tynn som skaper probelemer for deg. der kan også være fysiske årsaker sånn som stoffskiftet eller hormoner. Dette kan også forklare mangelende matlyst. Det kan hende du er naturlig veldig tynn. Det er faktisk mange jenter som liker høye tynne gutter.

Jeg vil råde deg til å ta kontakt med fastlegen din slik at du får sjekket om det kan være noe fysisk. Kanskje du trenger medidiner eller en diett. Er det psykisk kan det være godt å få henvisning til noenå snakke om det med.

Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Den store snustesten

Påvirker snus tannhelsen på noen måte?