Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan kan jeg bli like myk på begge sider?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg vil gjerne komme ned i alle tre mulige spagater. Jeg har ikke så altfor mye igjen og er ganske myk på venstre side av kroppen. Så jeg tror jeg kan klare å komme ned med venstre fot fram. Problemet er at jeg er superstiv på høyresiden vet ikke om det kan skyldes at jeg har mild skoliose og litt skjevt bekken. Og når jeg er så stiv i høyrefoten er det også vanskelig å komme ned i midt spagaten. Bør jeg tøye mer på den stive foten enn den myke? Jeg vet om gode tøye øvelser og har tenkt å begynne skikkelig snart. Men jeg er usikker på hvordan jeg skal få mykheten jevnt på begge sider/begge ben.

Besvart 13.11.2017 17:42
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. De aller fleste er litt forskjellig fra side til side, både når det gjelder stivhet i muskulatur, og når det gjelder selve skjelettets stilling. At du har en lite scoliose, og skjevhet i bekkenet vil jo kunne påvirke ditt utgangspunkt noe, sånn at du kan ha litt ulik bevegelighet på de to sidene. Men det behøver ikke være sånn, og det er nok kun en liten forskjell. Det er vanskelig å si sikkert uten å ha undersøkt deg nærmere.

Når det er sagt, så vil du nok allikevel kunne bli en del mykere på høyresiden. Du kan godt tøye denne siden mer enn venstre, men du må jo tøye venstre også for å opprettholde og øke bevegeligheten her.

Å øke bevegeligheten/bli myk tar tid, og det er viktig at du jobber sammen med kroppen, og ikke presser deg inn i stillinger som er vonde.  Det er også viktig å være god og varm i muskulaturen når du skal jobbe med bevegelighet.

Så vær tålmodig, så vil du nok merke at du etter hvert blir mykere også på den høyre siden. Men om du vil bli akkurat like mye på begge sider kan jeg som sagt ikke svare deg sikkert på. Ikke alle har mulighet til å bli like myke, vi mennesker har forskjellig utgangpunkt.

Les gjerne artiklene under.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett