Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

jeg er en jente på tretten år som ikke vet hva hun skal begynne på. Jeg har gått på håndball, men sluttet fordi jeg likte ikke miljøet eller folkene der og jeg var bare lei av håndball. Jeg har lyst til å gjøre noe annet på fritiden enn bare lekser og venner. Jeg er redd for at det er for sent å begynne på en ny sport nå. Jeg går i åttende og alle har gått på sinn idrett kjempe lenge nå. Jeg er også redd for å være hun nybegynneren og ikke passe inn med de andre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på tretten år som ikke vet hva hun skal begynne på. Jeg har gått på håndball, men sluttet fordi jeg likte ikke miljøet eller folkene der og jeg var bare lei av håndball. Jeg har lyst til å gjøre noe annet på fritiden enn bare lekser og venner. Jeg er redd for at det er for sent å begynne på en ny sport nå. Jeg går i åttende og alle har gått på sinn idrett kjempe lenge nå. Jeg er også redd for å være hun nybegynneren og ikke passe inn med de andre. Jeg er også redd for å ikke bli kjent med noen og redd for å bli kjent med nye folk. Jeg har ikke sosiale problemer jeg er bare sjenert og blir litt nervøs rundt nye folk. Jeg vil helst begynne på noe som ikke så mange går på og noe som det er lett å sette seg inn i og noe som er lett å lære seg. Jeg har ganske lyst til å begynne på kulturskole, men det er så lang venteliste. Hilsen en litt deprimert 13 år gammel jente

Besvart 13.11.2017 23:40
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss i ung.no! Du har lyst til å fylle fritiden din med noe annet enn bare lekser og venner. Og du har prøvd forskjellig, men har lyst på noe nytt. Du spør også om det er for sent å starte på med noe nytt? Til det er å si at det er det ikke. Tenk over hva du kan ha lyst til å gjøre for din egen del, om det er håndball, fotball, volleyball, langrenn, Svømming, slalåm, dans, ridning osv osv. Jeg tenker det viktigste må være at det er noe som du interesserer deg for og ikke minst liker å gjøre. Det er alltid noen som er nye, så det skal du ikke tenke på. Og det er vel heller ikke sånn at du starter på noe med mål om å bli verdens beste?

Du kan bli kjent med nye mennesker etterhvert og dette kan du også ta med ro, og du trenger ikke presentere deg for alle og fortelle alt hva du har gjort i livet ditt til alle. Hva med hest og ridning om det er noe som det er muligheter for der du bor? Tenk deg om og kom fram til hva det er du liker og vil satse på . Jeg legger ved noen artikler du kan ha nytte av å lese!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrett = Engasjement

Fotballspiller (colourbox.com)

Visste du at hovedårsaken til at ungdom driver med idrett, er at det er gøy? Visste du at all idrettsungdom er medlem av bevegelsen ”engasjert ungdom”? Engasjert ungdom skal sette dine ønsker og meninger på dagsorden!

Les mer

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett