Hopp til hovedinnholdet

Hvilke øvelser gir meg fin, stram rumpe og større lår?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 år som sliter med kropp og vekt. For 2 år siden veide jeg rundt 55 kilo og jeg er 1.57 høy, men pga stress og problemer gikk jeg ned fra 55 til 44 og har nå klart å komme meg opp til 48 kilo, men jeg sliter ennå. Jeg klarer ikke komme meg opp i vekt, har til og med vært hos legen, men hun mener jeg bare må spise flere prsjoner om dagen. Jeg har helt flat kropp og vil bygge litt rumpe og lår, kunne dere hjulpet meg eller gitt meg øvelser som gir en fin, stram rompe og større lår?

Besvart 14.09.2018 14:14
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så fint at du har klart å øke vekten din litt igjen. Å gå opp i vekt og bygge muskler tar tid, og hvor lett det skjer har mye med de genetiske forutsetningene å gjøre.

Når man vil gå opp i vekt og få større muskler er det først og fremst styrketrening som gjelder. Du skriver at du ønsker å få større rumpe og lår, og du kan godt fokusere litt ekstra på disse områdene, men jeg anbefaler deg å trene hele kroppen. 

I dette programmet finner du forslag til styrketreningsøvelser for hele kroppen, blant annet flere for rumpe- og lårmusklene.

Som sagt responderer vi ulikt på trening, og det er ikke sånn at man kan "forme" kroppen sin akkurat som man vil. Men ved å trene jevnlig over tid, vil du nok både se og kjenne at du blir sterkere.

Jeg legger ved noen artikler med mer informasjon om styrketrening, og hva som påvirker resultatene av det. 

Husk også at hvis du begynner å trene, vil kroppens energibehov øke, og du må derfor spise enda mer for å holde vekten oppe/gå opp i vekt. Jeg legger ved et par artikler om dette og.

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.o
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente viser tommel opp (colourbox.com)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Opp i vekt

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer

Det du trenger å vite om styrketrening

trener styrke (www.colourbox.com)

Styrketrening for større muskler, for å gå ned i vekt, for å bedre helsa eller for å bli sterkere? Her får du tipsene!

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett