Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang til er det i gjennomsnitt vanlig å løper?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvor lang tid deg i gjennomsnitt er vanlig å løpe som jente på 17 år. Løper vanligvis i 15 minutter med 8,5 som hastighet og går 2 min før og etter. Er dette normalt eller er jeg dårlig trent? Vil gjerne vite hva som er normalt for ungdommer i Norge.

Besvart 14.03.2019 20:50
 

Svar
Hei

Hvor langt det er vanlig å løpe for en jente på 17 år er veldig forskjellig. De som driver med løpsidretter eller idretter med mye løping, vil nok løpe en del lengre på sine økter, for eksempel 30-90 minutter. Men det er også mange som ikke ville klare å løpe 15 minutter. Det er altså umulig å gi et eksakt svar på, og jeg vet ikke om det er gjort noen undersøkelse på dette. Og det viktigste er hva DU gjør og hvordan det kjennes for DEG.

Men det som er fint med løping, er at man kan konkurrere med seg selv. Hvis du ikke er vant til å løpe, vil du ok merke at du etterhvert kan løpe både lengre og fortere hvis du trener jevnlig. Sjekk gjerne ut artikkelen under for tips til hvordan du kan trene på dette. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om kondisjonstrening

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Hvordan bør du trene utholdenhetstrening? Treningseksperten vår gir deg tipsene!

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett