Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Er det feil å tekste mye med en jeg ikke har sett før?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er gutt 11 år, som har noe problemer med et spil! Spillet heter chash of clans. Man kan lage en klan (grupe) eller bli med i en. Jeg ble med i en "klan", der traf jeg en som het Bjørn (ikke originalt navn) vi ble gode venner, han er 16 år, eller det sier han hvertfall. Problemet er at jeg tror at jeg har blit for mye knytet til han... vi tekster sammen hver kveld. Jeg har aldri set bilde av han, jeg overhode ikke hvem han engentlig er. Han er veldig hyglig, og vi har gode samtaler(-: så her er spørsmålene: 1. Er det feil av meg og bli så sterkt knytet til en som man aldri har set før ( er IKKE Homo) 2. Burde jeg forlate han nå? 3. Er det feil at en 11 åring skal tekster med en "16" åring? Hilsen gutt 11! Takk for svar(-:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

1. Jeg vil ikke si at det er feil av deg å bli tilknyttet til en person du bare snakker med over nettet. Men utfra det du skriver virker det som om det er sannsynlig at denne "16åringen" ikke er den han sier at han er. Ettersom du ikke har sett bilde av han før, eller har bekreftet at han er den han påstår å være. Jeg råder deg til å fortelle foreldrene dine om denne gutten for din egen sikkerhet.

2. Ja. I en situasjon hvor du ikke er sikker på hvem han egentlig er, vil det lureste å gjøre være å avslutte kontakten med denne gutten.

3.  Det er ikke nødvendigvis feil om en 16-åring tekster med en 11-åring, men i din situasjon er det flere grunner til at det kan være feil. For eksempel at du ikke kjenner han eller har sett bilde av han, og at dere tekster mye om kvelden osv. 

Håper dette var litt til hjelp. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Zelda om nettvett

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Irriterer du deg over hva andre skriver på nett? Tenk over hva du selv deler og skriver på nett, og hvordan det kan påvirke de som leser det. Du finner mange gode tips på emnet "Nettvett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett