Hopp til hovedinnholdet

En venn har funnet meg på en anonym app som heter Whisper. Nå er jeg paranoid for at han skal ha sett noe av det jeg har skrevet der.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg hadde egentlig skrift veldig mye, men jeg fikk ikke plass til alt så her er en forkorta versjon: En venn av meg fant meg på en anonym app som heter whisper (det tar for mye plass å forklare hvordan), men jeg vet ikke om han har sett noe av det jeg har sagt om depresjon og selvmord. Jeg sletta umidelbart alt jeg hadde sagt på den appen og sletta appen. Jeg bruker bare appen på ipad nå og har gjort alt jeg kan for å forbli anonym. Greia er at jeg er jævla paranoid på om han har sett noe avdet jeg har sagt om selvmord og kanskje bare hivt det inn i en samtale med noen andre og så kan det spre seg som faen. Jeg vet ikke om jeg klarer å ta sjansen på det i det hele tatt og vet ikke om jeg klarer meg til slutten av sommeren som bare er to uker unna. Har dere noen tips til hvordan jeg skal klare å holde meg i to uker til og om hva jeg skal gjøre hvis andre på skolen får vite om depresjonen min?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år


Takk for at du skriver til oss og forteller hvordan du har det etter at vennen din fant deg på Whisper.

Hvis jeg forstår deg rett så er dette en app  hvor man anonymt deler av sine tanker og følelser sammen med andre. Hvordan fant han ut at det var deg?

Kan det være en mulighet for deg å snakke med han om din frykt for at det du har delt skal komme ut?

Det kan jo være at han også deler av sine tanker og følelser og har det akkurat sånn som deg?

Det høres ut for meg at siden det er anonymt så er det vell liten risiko for at han har funnet ut at det deg?

Når vi blir redde for å bli gjenkjent og at andre skal finne ut av "hemmelighetene" våre så er det lett å få en fantasi om at det man snakker om og deler ikke er anonymt likevel.

Mitt råd til deg er å snakke med han dersom du er helt sikker på at han kjent deg igjen.

Videre råder jeg deg til å snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom slik at du kan få hjelp med depresjonen din.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Dersom du har behov for å snakke med noen kan du ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111.

Håper du får det bedre snart!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Zelda om nettvett

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Irriterer du deg over hva andre skriver på nett? Tenk over hva du selv deler og skriver på nett, og hvordan det kan påvirke de som leser det. Du finner mange gode tips på emnet "Nettvett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert