Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg er adoptert og sliter med psykiske tanker

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 13 år! Jeg er adoptert fra et annet land men bor her i norge! Jeg sliter med Psykiske tanker. Jeg ser Ting rundt meg andre ikke ser. Jeg føler meg annerledes og uelsket. Jeg har en kjærlig famile og De beste vennene man kan få. Men inni meg så sliter jeg med meg selv. Ikke sånn krops press eller no men med tankene. Jeg er redd for å forelske meg. Og jeg nekter meg selv å knyte meg til noen å stole på noen! Jeg trenger hjelp!

Besvart 12.10.2017 23:22
 

Svar
Hei

Så bra at du tar kontakt med ung.no når du har det vanskelig. Det du beskriver kan henge sammen med tidligere opplevelser du har hatt i livet. Det er bra at du forstår at det du tenker og føler kan være noe som skjer inni deg. Du er elsket selv om du ikke føler det sånn.

Det at du tenker at du trenger hjelp er et godt utgangspunkt for å få hjelp som hjelper. Klarer du å si noe om det du føler til adoptivforeldrene dine? Eller tør du å snakke med helsesøster på skolen? Du kan få hjelp av helsesøster eller fastlegen din til å komme i kontakt med spesialisthelsetjenesten (BUP) som jobber med å gi spesialisthjelp for sånne problemer. Men det kan være lurt å få hjelp til å skrive en god søknad til BUP, sånn at de som jobber der forstår hva de kan hjelpe deg med. Det du skriver her er en god forklaring. Du kan gjerne vise det du har skrevet her til noen voksne.

Håper svaret mitt hjelper deg litt videre på veien til å få den hjelpen du trenger. Se vedlagt artikler om hjelpetjenester som jobber med vanskelige tanker og følelser.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er adopsjon?

Gutt (colourbox.com)

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Hva er BUP?

BUP

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon