Hopp til hovedinnholdet

Mamma sier jeg er adoptert

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Mamma fortalte mæ at Æ var adoptert.. hva skal Æ gjøre?

Besvart 14.09.2018 15:07
 

Svar
Hei!

Du bør først og fremst snakke med din mor om dette, be henne svare på det du lurer på og forklare at det er viktig for deg å få vite mer. Adoptivforeldre har plikt til å fortelle barnet at det er adoptert så snart det er tilrådelig.

Alle adopterte, etter at de har fylt 18 år, har også  krav på å få innsyn om sin biologiske bakgrunn.  Når du blir 18 år kan du skrive til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og be om å få tilsendt adopsjonsdokumentene dine.
Hilsen adopsjonsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

Jente (colourbox.com)

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Hva er adopsjon?

Gutt (colourbox.com)

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

Hender (colourbox.com)

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon