Hopp til hovedinnholdet

tanten min har fått et fosterbarn - gleder meg til å møte ham

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei :) Tanta mi har nylig fått en unge på fosterhjem. Han er 3 måneder, og jeg gleder meg veldig til og se han! Men jeg har noen spørsmål. Hva er forskjell på adopsjon og fosterhjem? Er det samme tingen? Og når et barn er i fosterhjem, skal da barnet være der resten av livet? Eller hva er normalt at de skal være dær? Og det samme med adopsjon, skal barnet være der hele livet( at de blir så gamle, flytter osv. Men fremdeles har de som tokk barnet i adopsjon fremdeles er «foresatte») eller bare et par år? Også lurer jeg på om det er greit og si at det foreksepel er broren min, hvis man får et nært forhold? Eller skal man ikke si det da man ikke er i samme slekt? Gleder meg utrolig til og møte han!!! Takk for svar på forhånd :)))

Besvart 11.01.2019 17:28
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår det du skriver har tanten din blitt fostermor til en liten baby. Så heldig han er som får en så fin fetter som deg!

Når et barn bor i fosterhjem, skal barnet bo der så lenge de biologiske foreldrene ikke kan passe godt på ham. Dersom et barn adopteres er det for alltid. Jeg foreslår at du spør tanten din om hun vet hvor lenge gutten skal bo hos hennes.

Hvis gutten etter hvert blir som en bror for deg, kan dere jo bli enige om at dere kaller hverandre for brødre. Men foreløpig er han jo en liten baby så kanskje best at du lærer ham navnet ditt først?

Lykke til!

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon