Hopp til hovedinnholdet

Brystreduksjon

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Hva er alderen for å få utført en brystreduksjon? Må jeg ha fylt 18 år eller kan jeg få utført det tidligere? Klarer ikke 2 år til, ryggen min knekker sammen snart :( Søsteren min tok brystreduksjon for 1 år siden, men hun var 19 år. Jeg vil gjøre det før jeg har blitt 18 år fordi jeg er så skikkelig lei. Vil høre med deg først om det er noe vits å dra til legen allerede nå eller om jeg må vente til jeg er 18!!! Har vondt i ryggen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg syns uansett dette er noe du skal gå til legen å prate om nå. En del operasjoner utføres først etter 18 år, fordi du skal være utvokst og myndig, men legen kan sikkert vurdere om det går an å få gjort det tidligere.  Hvis du har plager av dette, så er det jo også slik at legen kan vurdere om du trenger fysioterapi e.l. for å forebygge plager videre. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser