Hopp til hovedinnholdet

Stor aldersforskjell

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei eg er en 13 årgammel jente som har blitt kjent med en fyr fra Japan. Men uansett vi har snakket sammen non stop i to uker nå. Uansett hva klokka er eg har alltid med telefonen så eg veit når eg får melding an han. Eg begyner alltid og smile som en tulling når han sei nokke fint til meg eller nokke sånt. Han er 20 år og han bare: "Ahh, eg skulle ønske eg var 13 så kunne eg komme til Norge og bli sammen med deg :)" men poenget er att eg tror han liker meg siden han flørter hele tiden. Men er det for stor aldersforkell. Siden eg tror eg liker han skikkelig..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er alltid hyggelig med positiv oppmerksomhet, og det er naturlig at du liker det. Når det er sagt så er det veldig stor aldersforskjell, og dere er på veldig ulike stadier i livet. Du er på vei, eller er i gang med puberteten og kroppen forandrer seg, mens han er fullt utviklet. Han er voksen, mens du er tenåring. Han har sannsynligvis ande behov enn deg. Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år, så om han hadde vært sammen med deg seksuelt vil han kunne få fengselsstraff. 

Når han bor i Japan og du i Norge så vil dere jo mest sannsynlig ikke møtes, men jeg tror uansett at dette ikke er så lurt. Jeg synes at du bør fortelle ham at det er for stor aldersforskjell, og at dere bare bør være venner. 

Du bør heller prøve å finne noen på din egen alder som du kan bli forelsket i. Det er mye tryggere, og du vil oppleve at dere passer bedre sammen, rett og slett fordi dere er på samme stadie i livet. 

 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser