Hopp til hovedinnholdet

Har følelser for en gutt som er eldre

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år! Har fått føleser for en gutt som er 16, men som blir 17 veldig seint på året.. Så blir nesten bare 2 års forskjell.. Han er utrolig hyggelig og vi er ganske like.. Kunne jeg blirt sammen med han? Eller er det en grense på hvor mange års forskjell det er? Andre kan jo egentlig ikke bestemme over hvor mange år det skal være mellom to personer, men man skjønner fort at en som foreksempel er 10 år ikke skal bli sammen med en som er 20... Men 3år er det mye??? Please svar meg på dette..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det finnes ingen aldersgrense på hvor mange år det kan være mellom kjærester, men det finnes jo noe som heter den seksuelle lavalder, og den er på 16 år. Det betyr at om dere skal være sammen, kan dere ikke ha sex før du har fylt 16 år. Det er det som gjør at det kan være litt vanskelig med 3 års aldersforskjell i den alderen dere er i. Dere er i en alder der kroppen utvikler seg, og hans kropp har utviklet seg mer enn din, og han har kanskje lyst på ting som du ikke vil eller kan være med på, som sex. Dette er noe dere i så fall må diskutere. Husk at du aldri må gå med på å gjøre noe du ikke føler deg klar for, og at han kan straffes for å ha sex med deg så lenge du er under 16 år!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser