Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan kjæresten min bli anmeldt/straffet for å ha hatt sex med meg før jeg fylte 16, selv om det er lenge siden? 

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en kjæreste som er 7 år eldre enn meg. Vi har vært sammen i nesten 2 år, men første gang vi hadde sex var i sommerferien for nesten 1 år siden. Da hadde jeg nylig fylt 15 år. Nå fyller jeg snart 16, og det er jo først da jeg kan ha sex uten at jeg eller en eventuell partner blir straffet for det. Men jeg og kjæresten har planer om å bli offisielt sammen etter at jeg fyller 18 (venter nok også med å fortelle foreldrene mine om det til den tid). Det jeg lurer på er om kjæresten min kan bli anmeldt/straffet for å ha hatt sex med meg før jeg fylte 16, selv om det er lenge siden? Og om foreldrene mine/andre har lov til å anmelde slike saker, eller om det bare er jeg som har lov til det? Venter jo selvfølgelig ikke en slik reaksjon av mine foreldre, selv om de sikkert blir overrasket og kanskje litt sinte når de finner ut at jeg har løyet til dem om nesten alt siden jeg var 13/14 år.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer