Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan jeg bli straffet hvis jeg har sex med en jente på 14 år?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en gutt på 16 år. Først vil jeg bare si at nettsiden deres er kjempe bra:D dette er den beste nettsiden jeg vet om:D jeg vet ikke om noen bedre nettside enn Ung.no:D. Så over til mitt spørsmål. Jeg er kjempe forelsket i kusina mi på 14 år. Jeg vet at den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Hun er født og oppvokst i England, men hun er islandsk akkurat som meg. Jeg vet at den seksuelle lavalderen i England er 16 år også. Men på island er den 15 år. Så det jeg lurer på. Kan jeg få fengselstraff, bot samfunnstraff e.l. eller bli anmeldt hvis jeg og hun har sex/samleie på island? selv om hun bor i England? kan jeg bli anmeldt? isåfall, til politiet?konfliktrådet? eller hvem vil jeg bli anmeldt til? Hva må til for at politiet eller den jeg blir anmeldt til for at dette skal sees på som jevnbyrdig i alder og utvikling? kan en 16 år (en som er under 18 år umyndig) havne i fengsel for å ha sex/samleie med en under den lavalderen? eller må man være 18 år?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer