Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man spørre/hinte om at man vil ha sex?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er gutt 13år å lurer på hvordan mån spør/hinter om at man vil ha sex.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Når man skal spørre eller hinte om at man vil ha sex med noen, er det viktig at man gjør det på en god måte slik at den det gjelder ikke føler seg presset eller fornærmet. Det beste er nok om du kjenner personen godt slik at dere er trygge på hverandre. Så kan du si at du liker vedkommende godt, og at du har lyst til å ha sex med henne. 

Når det er sagt så er det jo ikke så mange på 13 år som har seksuell erfaring, og den seksuelle lavalderen er 16 år. Så for de aller fleste er det lurt å vente noen år før man debuterer med sex. Husk at det er veldig mye annet man kan gjøre med den man liker enn å ha sex, for eksepel kysse og kose. Og så kan man ha sex når man er modne for det og begge føler seg klare til det. 

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar