Hopp til hovedinnholdet

Hull i ørene

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt lyst til å ta hull i øret på et sted jeg må gå til et piercing sted å gjøre det. Og siden jeg er under 16 trenger jeg underskrift da? Spurte mamma om jeg kunne men hun sa nei ''fordi etter jeg har tatt det vil det være ute av mote og du vil angre''. Men det stedet jeg vil ta det har jeg ikke sett en eneste en i norge som har hatt det. Men uansett jeg lurte på om jeg kunne tatt med store søstera mi isteden? Hun er gammel nok til at hun kunne vært moren min, men hvis jeg hadde sakt det er moren min, er det en måte fordi å finne det ut? Eller er det bare å skrive under så ferdig. Jeg vet om jeg hadde kommet hjem med hull der ville ikke mamma brydd seg siden jeg har tatt 7 hull fra før av og farget håre mange ganger i rødt, lilla og rosa, mamma liker det ikke men hun sier ingen ting og lar meg bestemme selv på sånne ting...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har lyst til å ta en piercing i øret ditt. Norsk lov setter ingen nedre aldersgrense på piercing. Men de fleste piercing-stedene har satt en egen nedre grense på 16 år på grunn av helsemessige årsaker. Dette er fordi en piercing krever mye stell og det er viktig at man er nøye med hygienen.

Det er likevel slik at siden du er under 18 år kan foreldrene dine nekte deg i å ta en piercing hvis de mener at det er uheldig for deg.

Jeg vet faktisk ikke om det er mulig for piercing-stedene å finne ut av om søsteren din er moren din eller ikke.

Jeg synes du skal ta deg en prat med moren din hvor du forklarer henne hvorfor dette er viktig for deg. Kanskje dere for eksempel kan bli enige om at du kan få lov til å gjøre det når du fyller 16?

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser