Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense på E-sigarett

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hva er aldersgrensen får Ecig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tobakksskadeloven som bestemmer forhold rundt røyk og snus gjelder også for e-sigaretter, både de med og uten nikotin. I tobakksskadeloven står det at også imitasjoner av tobakksvarer rammes av de samme lovene som for røyk og snus. E-sigaretter går her under betegnelsen imitasjon.

Tobakkskadeloven sier at det er forbudt å selge eller overlate tobakksvarer til personer under 18 år. Det vil blant annet si at man ikke skal få kjøpt tobakksvarer i butikkene. Ansvaret ligger altså på den som selger tobakksvarer, og det er den som selger tobakken som gjør noe ulovlig om han eller hun selger røyk, snus eller e-sigaretter til en som er under 18 år.

Det er altså ikke forbudt for noen å kjøpe tobakksvarer til seg selv eller og selv bruke tobakksvarer som e-sigaretter. Loven er laget slik at det er de voksne som har ansvar for å sørge for at personer under 18 år ikke får tak i snus, røyk eller e-sigaretter. Det er ikke meningen at personer under 18 år skal bruke tobakksvarer i noen form.

 


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lover om snus, røyk og e-sigaretter (Tobakkskadeloven)

Bokstabel med Norges lover (foto: ung.no)

Noen synes vi har for strenge regler om tobakk og produkter som ligner på tobakk. Andre mener at vi burde forby alt sammen. Her får du svar på hvilke regler som gjelder, og hvorfor.

Les mer

Er e-sigaretter (vape) helseskadelig?

Jente som damper/vaper. Kilde: Colourbox.

Å dampe/vape er mindre helseskadelig enn å røyke sigaretter, men det er ikke uten risiko. Vi vet ikke hva konsekvensene er på lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser