Hopp til hovedinnholdet

Ble tatt med falsk leg- Hvilke konsekvenser får det for reise og valg av studie?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17 år med relativt store ambisjoner i livet, og føler derfor det er greit å vite hvilke konsekvenser enkelte handlinger kan medbringe. Til sommeren skal jeg og familien til USA, nærmer sagt Florida, og jeg lurte derfor enkelt og greit på om man kan risikere å ikke komme inn i landet om man blir tatt for falsk legitimisjon (lånt, ikke forfalsket) som 17-åring på en klubb med 18-aldersgrense? Også om det kan få konsekvenser for søknader på jusstudier i Norge, og ved det å bli tatt opp ved prestigetunge universiteter (f.eks Ivy League) i USA (også jusstudier)?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å bli tatt med falsk legitimasjon på en klubb vil mest sannsynlig ikke få konsekvenser for din reise til USA. Du kan lese mer om dette i artikkelen under.

Og dette vil ikke være til hinder for å komme inn på juss studiet i Norge, og mest sannsynlig heller ikke universiteter i USA.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har fått noe på rullebladet - når blir det fjernet?

Gutt sitter foran PCen (colourbox.com)

Våren 2013 ble jeg ble anmeldt, og har betalt en bot for det jeg gjorde. Vet du når dette blir fjernet fra vandelen min? Vil dette hindre meg i å få noen jobber etter at det er fjernet fra vandelen?

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer

- Har noe på rullebladet - noen yrker jeg ikke kan velge?

Gutt tenker (colourbox.com)

Jeg har noe på rullebladet og lurer på om det er noen jobber jeg ikke kan få da? Har tenkt litt på å bli psykolog eller lege...

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser