Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan foreldrene mine nekte meg å ta en piercing?

account_circle

SPØRSMÅL

Heihei! Jeg er en jente på 16 som fyller 17 i år. Jeg har ingen former for piercing, tattoveringer eller lignende. Men, jeg har veldig lyst på pinna-piercing (gjennom brusken øverst i hjørnet). Det er jo ganske diskret. Jeg vet også de fleste steder tillater folk over 16 piercinger, men med foreldres samtykke. Problemet er at foreldrene mine ikke lar meg få lov. De har også en såpass dårlig grunn som at "vi liker det ikke". Altså bare på grunn av deres personlige mening om hvordan det ser ut (som sagt er det jo ganske diskret, så skjønner ikke hvordan de kan ha så mye imot det). Spørsmålet mitt er om de kan nekte meg det når jeg er 16, spesielt med tanke på at det ikke har stor betydning for meg videre, og egentlig har lite med dem å gjøre. Eventuelt noen råd om noe jeg kan si for å overtale dem? Prøver å si at vennene mine og andre på min alder har hatt hull i ørene siden de gikk på barneskolen og flere av dem har tattoveringer og piercinger flere andre steder, men de blir bare sure.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer