Hopp til hovedinnholdet

Jeg er hekta på CS: GO. Hva skal jeg gjøre med det?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg spiller mye cs go, opptil 4-9 timer om dagen, har du noe tips til å ikke bli så hekta på competetiv på cs go?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Veldig mange som liker å game, blir i lengre og kortere perioder hekta på ulike spill. Dette tar opp mye tid og kan bli den dominerende aktiviteten i livet for en periode. For de aller fleste er dette helt uproblematisk, men for noen så tar spillingen helt overhånd. Det er ikke så lett å bare «slutte å være hekta», men det kan være lurt å kutte ned på antall timer.

For noen er det lett å kutte ned, mens for andre er dette vanskelig. Det kan være flere grunner til det, men det aller viktigste er at du er motivert. Du må ønske å kutte ned, hvis ikke blir det kjempe vanskelig. Når det er sagt så er det ikke alltid like lett å kutte ned selv om man har lyst. Har man kommet inn i et mønster der spillingen begynner å bli tvangsmessig og man føler man må spille koste hva det koste vil, så kan det kreve ganske mye av deg.

Jeg tror ikke det finnes noen enkel kur for å slutte å spille, men det går an å sette opp noen regler for seg selv som gjør spillingen enklere å holde under kontroll. Sett faste tider når du kan spille og tider når du ikke kan spille, og prøv å vær flink til å overholde disse. Jeg kjenner jo ikke deg og vet derfor ikke hva slags interesser du har, men kanskje det kan være en ide å begynne med en annen aktivitet ved siden av spillingen. Da kan det bli lettere å kutte ned på spillingen og det er kanskje enklere å få nye venner.

I denne artikkelen står det mange gode råd og tips til hvordan man kan kutte ned. Du kan også lese mer om det vil kaller problemspilling på denne nettsiden.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser