Hopp til hovedinnholdet

 Har Home and Away aldersgrense? Faren min sier at det ikke er bra for meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurte på hva aldersgrensen til å se på Home and Away er? (Den australske såpe operaen som vises på TV2.) Far sier at det er ikke bra for meg å se på det, men det skjønner ikke jeg. MVH Jente 14 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Fint at du skriver til oss når du lurer på noe. TV-program som har aldersgrense sendes gjerne ganske sent på kvelden. Siden Home and Away sendes kl 16 på ettermiddagen, kan du gå ut i fra at programmet er godkjent for at barn og ungdom skal kunne se på det. Programmet kan kanskje handle om en del voksne problemer som ikke er så lett for barn å forstå, men det skal allikevel ikke ha innhold som er støtende eller på annen måte krever en aldersgrense.

Du skriver at din far synes ikke det er bra for deg å se på programmet. Det tror jeg må være av en annen grunn enn en aldersgrense. Har du spurt han hvorfor? Kanskje han ikke liker programmet selv og synes det er vanskelig å forstå hvorfor du vil se på det. I så fall kan det være et ønske om at du skal bruke ettermiddagene dine på noe annet enn å se på program på tv som han mener ikke er så utviklende for deg. Eller kanskje det er noe med innholdet i programmet som han ikke synes er passende for deg? I så fall synes jeg at du kan få en forklaring fra han på hva det er som er upassende, og hvorfor han vil beskytte deg fra det. Om han ikke vil at du skal se på Home and Away, har han kanskje en tanke om hva du burde ha gjort i stedet. Jeg synes du skal finne et passende øyeblikk å spørre han om det, så kan dere kanskje komme fram til en avtale.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser på film

Venninner på kino (colourbox.com)

I Norge er det Medietilsynet som bestemmer aldersgrenser på film som vises på kino. Hva er det som gjør at noen filmer får en høyere aldersgrense enn andre?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser