Hopp til hovedinnholdet

Kanskje er det meningen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 16 år gammel jente, snart 17 og har begynt å få følelser for en 28 åring. Jeg vet aldersforskjellen er kjempe stor og jeg spør han ofte hvorfor godtar han alderen min og får ofte til svar *når vi møttes viste jeg ikke om alderen din, etter vi ble godt kjent og jeg fikk vite hvordan du er og hvor du er i livet så fikk jeg vite alderen din* og det er sant, jeg holdt tilbake veldig mye pga jeg vet alderen min er ikke på lik linje på hvor jeg er i livet. jeg har aldri hatt en interesse på de på min alder. alltid vært 2 år++++. Men han er som min bestevenn, vi deler samme interesser, bakgrunn(begge kom til Norge i forbindelse med krig/konflikt) ønsker for fremtiden, barn, tilknytning til familie og jeg kan virkelig fortelle han alt. Men likevel er det litt ubehagelig for oss begge med aldersforskjellen. Men jeg tror på skjebnen, at jeg skal finne en som er så lik meg og en så fantastisk men med en liten utfordring. kanskje det er meningen? Han er min fremtidlige barns far

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det høres ut som at du har tenkt mye igjennom dette. Ja, det kan være det var meningen at du skulle møte en som du kom så nære. Hvorvidt dere skal være sammen eller ikke er opp til dere. Her kan det være at samme kultur eller kulturforskjeller spiller en rolle også.  Jeg tror det viktigste er at man føler man kan snakke sammen og være åpne og ærlige mot hverandre. Du nevner mange gode kvaliteter og det er positivt. Samtidig så har du rett i at dere er forskjellige steder i livet og dere kan møte på utfordringer. Om man føler at det er ubehagelig så er det ofte en grunn til det. Og det skal man lytte til. Ett alternativ er å beholde han som bestevenn men ikke noe mer. Om du lurer på hva jeg synes så er mitt råd til deg er å vente til du er 18 år med å involvere deg mer med han. Da er regnes du som voksen og kan stå for dine egne valg og besluttninger på en annen måte, og jeg tror du også kommer til å få det bedre med en eventuell besluttning kring dere to da. Da kan det eventuellt også bli mer akseptert fra andre også, hvis du har lurt på det.

Vi har en artikkel som jeg tror kan hjelpe deg gjeldende aldersforskjell i kjæresteforhold, som blir lagt ved under. Ønsker deg lykke til! 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser