Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg reise med min stefar til India? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har tenkt til å dra helt til India for å møte min bestemor i desember tiden. Mamma kan ikke være med og pappa har ikke ansvar for meg. Mamma tenker å sende meg med kjæresten hennes til India og han skal passe på gjennom turen. Han er veldig grei. Men ingenting er klart og jeg er bare 15.. Alstå hvordan kan jeg reise med han? Er det lov? Skal ikke en fortsatt være med? Kan man reise alene helt til india?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mulig for deg å reise til India med din stefar om mor tillater det. De fleste flyselskaper krever bekreftelse, med legitimasjon, av foresatt når unge reiser uten foresatte. Det er for å beskytte den unge. Jeg vil ikke anbefale deg å reise alene til India. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med din mor om dette, og snakke om trygghet, om hvem som skal møte dere der, hvordan dere skal komme dere hjem og når du skal reise hjem.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser