Hopp til hovedinnholdet

Går det an og ta navlepiercing det året mann fyller 16 hvis jeg får lov av foreldrene?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på om det går an og ta navlepiercing det året mann fyller 16 hvis jeg komme får lov av foreldrene mine? Jeg har ikke bursdag før i desember...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er faktisk ingen lovfestet aldersgrense for å ta piercing og tatovering, men foreldrene dine bestemmer over deg så lenge du er under 18 år. De skal etter hvert som du bli eldre la deg få litt rom til å bestemme selv, men kan nekte deg dette dersom de mener det er uheldig for deg.

Du får ta en skikkelig prat med foreldrene dine for å vise at du har tenkt nøye gjennom det. Uansett er det få steder som gjør dette på 15-åringer. Selv om det som sagt ikke er noen lovfestet aldersgrense på å ta piercing, har de fleste studioene en selvpålagt aldersgrense på 16 eller 18 år.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser