Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg kan velge hvor jeg vil bo?

 

Spørsmål
Hei

jeg er en jente på 13.
jeg har skilte foreldre...de har ikke vert skilte så lenge. jeg bor aen hver uke hos mamma og pappa, men trives ikke helt hoss pappa. vi krangler alltid når jeg er der og jeg er SÅ lei av det nå! derfor lurer jeg på om jeg kan velge hvor jeg vil bo? jeg tenkte at kansje det hadde vert mulig om jeg kan velge og bare bo hos pappa aen hver helg eller noe lingnende?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13år!

Takk for at du skriver til oss!

I følge barneloven er det foreldrene som bestemmer over barna sine til de er 18 år, men når det gjelder spørsmål om hvor barna skal bo har barn krav på å bli hørt fra de er 7 år gamle. Etter barn har fylt 12år skal meningene til barn legges særlig vekt på.

Kanskje du skal prøve å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det og hva du tenker er godt for deg. De kan få hjelp til å snakke sammen om dette på familiekontoret der dere bor. Mange barn er redde for å si i fra om hvordan de vil ha det fordi de er redde for å såre den de ikke vil bo mest hos. Du kan også få komme til familiekontoret å få hjelp til å snakke med pappa slik at dere kanskje kan bli enige. Hvis det er vanskelig å si i fra til pappa så kan du begynne med mamma.

Det er mange barn som ikke trives med å bo annenhver uke. Det betyr ikke at barna er mindre glad i en forelder enn den andre. Det er kjempe fint at du har et forslag slik at pappa kan se at du fortsatt vil være hos ham.

Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser


Quiz: Den store snustesten

Sant/usant: Snusing fører til dårligere kondisjon