Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil føle meg fin.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei 16 år gammel jente som faktisk vil ta silikon i brystene mine fordi jeg er langt fra fornøyd med dem jeg har. Har tenkt på dette ganske lenge men føler meg sykt teit hver gang jeg snakker om det til f.eks kjæresten eller venninna mi, fordi de sier; Hvorfor skal du ha det? Det er bortkasta penger osv. Men jeg syns ikke det! Jeg er ikke fornøyd med størrelsen på brystene mine og jeg vil gjøre noe med dem! Men så er det noen artikler jeg har lest på nettet som det står at man burde vente til man er mer "voksen" enn bare 16 år. Og de sier at brystene kan fortsette å vokse etter oprasjonen viss jeg tar det nå som 16, fordi de ikke er ferdig å vokse enda. Men jeg orker ikke å vente så lenge! Jeg vil føle meg fin! Jeg hater de jeg har, og jeg synes de er så stygge og jeg får så dårlig selvtillit og er ikke tilpass med hvordan ting er. Så vær så snill å hjelp meg med å vite hva jeg skal gjøre! Jeg er så forvirret! Hilsen en usikker 16 åring.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du sier at du vil føle deg fin.  Du forteller også at du har en kjæreste som liker deg som du er og gode venner som også gir gode råd om å være som du er.  Det er nok andre måter enn å få forstørre puppene som kan gi bedre selvfølelse, og jeg tenker at det kan være lurt å prøve å se litt på det aller først.  Når du ser deg i speilet så er det lurt å fokusere på at det du ser er bra som det er.  Veldig kritisk blikk, trekker deg jo ned og får deg til å føle deg dårligere.  Et positivt blikk, får deg til å føle deg bedre.  Kanskje du kan prøve å se deg selv gjennom kjærestens øyne og se at det er helt topp det som er.

-Og uansett vil det nok være lurt å vente litt, for kroppen kan forsatt være i vekst og utvikling.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Kjønnsorganet ditt er topp!

Undertøy på en snor (colourbox.com)

Hvordan kjønnsorganet ditt ser ut er like personlig som ansiktet ditt. Alle varianter er like naturlige, og de ytre delene av kjønnsorganene kan være like usymmetriske som andre deler av kroppen. Det spiller liten rolle for nytelsen om kjønnsorganet ditt er skjevt eller rett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser