Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir ikke voldelig av å spille Counter-Strike, men får ikke lov til å spille det av foreldrene mine. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg Er 12 år Og mange venner spiller counter strike globol offensive og Jeg Har spill det hos De. Jeg blir Jo ikke noe voldelig eller noe. Men mamma og pappa lar meg ikke Få lov til og Spille det og de sierra bare Kansje Hva skal Jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det kan være urettferdig at de andre i klassen får lov til å spille Counter-Strike, men det er faktisk foreldrene dine som har ansvaret for deg frem til du er 18 år. Å treffe avgjørelser om hvilke dataspill du får lov til å spille, er en typisk del av foreldreansvaret. Foreldrene dine er derfor i sin fulle rett til å nekte deg og spille et spill de mener ikke er bra for deg, selv om de andre i klassen for lov til å spille.

Aldersgrensen på spill er bare anbefalinger og man kan selvfølgelig diskutere dette med sine foreldre, men når et spill har fått en aldersgrense så er det i utgangspunktet laget for de som er eldre enn den aldersgrensen. Disse grensene settes ikke fordi at man tror at barn og unge blir voldelige av å spille, men fordi at de kan ha innhold som kan være skremmende eller upassende for de under 18 år.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser