Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få til et godt samarbeid med mamma?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er egentlig en jente på 11 år, i morgen hadde jeg og vennina mi tenkt at hun kunne overnatta hos meg men mamma sa nei når jeg spurte henne da begynte jeg og mase etterpå fikk jeg husarest.når jeg gikk på skolen i dag sa jeg til hun jenten at jeg ikke fikk lov da sa hun med en annnen veninna som kjenner om jge ville være med de på kino men jeg hadde jo husarest.Når jeg komm hjem fikk jeg mamma sin bankkort for og handle til hun men så gjore jeg noe domt jeg tok 140 kr ekstre til meg for og gå til kino med venninene mine men jeg tenkte ikke på at mamma har en konto som hun kan bare se fra mobilen hvor mye pemnger jeg btuker på butikkene da så hun at jeg brukte 277 kr men det jeg skulle handle til hun kostet bare 137 kr når jeg komm hjem sa hun til meg ingenting etterpå komm hun til meg og viste meg kontoen hennes og sa hvorfor brukte du mer enn du skulle og da sa hun nei til kino og pengene måtte jeg gi tilbake.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du forteller at du og moren din har vært uenige i om du skulle få lov til å ha overnatting, gå på kino osv.
Du er ærlig og forteller at du ble fristet til å ta mer penger enn du skulle når du handlet for mamma for å bruke på kino. med venninner.
For å få til et godt samarbeid og et godt forhold til moren din er det viktig at dere setter dere ned og snakker sammen om hvordan dere sammen kan finne en avtale som begge kan være enig i.
Det at du tok ut mer penger enn du skulle var ikke lurt. På den måten misbrukte du tilliten til moren din, og det kan ta tid å bygge den opp igjen. Det er viktig at du ikke gjør dette igjen!
Viss dere synes det er vanskelig å snakke alene om hvordan avtaler dere skal ha, vil jeg anbefale at du tar kontakt med helsesøster på skolen og får hjelp av henne til å snakke med mamma om dette.
Lykke til videre!
 
Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser