Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det 18-årsgrense på GTA V og burde jeg få lov til å spille det?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt paa 13 aar som lurer paa hvorfor det er 18 aars aldersgrense paa GTA V, mange av kompisene spiller det men jeg faar ikkje kjope det. Mener dere jeg burde faa lov? Takk paa forhaand! Bruker ikkje Nordisk tastatur derfor jeg ikkje har Norske bokstaver...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmålet ditt.

Jeg skjønner at det kan være urettferdig at de andre i klassen får lov til å spille GTA, men det er faktisk foreldrene dine som har ansvaret for deg frem til du er 18 år. Grand Theft Auto V har fått 18-års aldersanbefaling fordi det inneholder vold mot forsvarsløse og uskyldige mennesker. I tillegg har det noen ekstreme voldsinnslag.

Å treffe avgjørelser om hvilke dataspill du får lov til å spille, er en typisk del av foreldreansvaret. Foreldrene dine er derfor i sin fulle rett til å nekte deg og spille et spill de mener ikke er bra for deg, selv om de andre i klassen for lov til å spille. Det er også en grunn til at disse spillene har fått en 18 årsgrense, det er fordi de er laget for et voksent publikum. Derfor synes jeg det ikke er så rart hvis de ikke vil at du skal spille et spill med 18 årsgrense når du er 13 år.

Allikevel synes jeg at det er viktig at du og foreldrene dine diskuterer hvorfor de synes du ikke skal spille GTA slik at dere får en lik forståelse av hvorfor de ikke synes det er greit.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no     

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser