Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan jeg snakke med om hormonbehandling.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei!! Jeg har lyst på tattoering når jeg blir 16, er det noen studioer i Oslo som tatoerer 16-åringer(uten foreldres tilatelse)? En ting til, jeg er trans(FtM) og vil starte med hormonbehandling når jeg er 16(senest sommeren før VGS) Hvem kan jeg snakke med og hvordan kan jeg få til det? Hvordan kan jeg overtale mamma og pappa om å klippe håret mitt?(har til litt over skulderne og vil ha guttekort) :( Burde jeg bare dra og klippe det selv uten at de vet det? Hvordan kan man få resept på antidepresiva? Jeg føler meg deprimert tror jeg, er tom eller lei meg(ikke noe annet) hele tiden :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan ta kontakt med fastlegen din for å prate om det med hormonbehandling.  Fastlegen kan henvise deg til Rikshospitalet for utredning der, men det kan hende at du er litt for ung til det ennå. Det er også fastlegen som du kan ta opp det med at du føler deg deprimert.  Den vanligste behandlingen er ikke tabletter, men samtaler med en psykolog eller lignende.  Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen din eller på Helsestasjon for ungdom om dette og få hjelp der. 

Vi har ikke kunnskap om tatoveringssteder og vi anbefaler å følge reglene om aldersgrense.

Hvis du har lyst til å klippe håret ditt, så er det ditt valg.  Du kan selv dra å få det gjort.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser