Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Gutt i dusjen (colourbox.com)
Gutt i dusjen (colourbox.com)

Er det aldersgrense på PaySafe kort?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var på min lokale Circle-K i går for å kjøpe et PaySafe-kort. Jeg ble nektet pga. jeg var under 16 år. Jeg leste nøye gjennom "terms of service" hos PaySafe, hvor det ikke står noe om aldersgrense. Jeg vil bare få oppklaring på dette, og om at det evt kan være noe hos bare Circle-K eller om det er lover som sier noe annet, da PaySafe kan brukes på nett. Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vergemålsloven legger begrensninger på hva du kan kjøpe så lenge du er under 18 år. Kort sagt kan du bruke dine egne penger (sparepenger, sommerjobbpenger osv.) men du kan ikke inngå avtaler som binder deg til abonnementer, kjøp på kreditt og liknende.

Et Paysafe-kort er et forhåndsbetalt kort som lar deg betale på Internett uten at du har et kredittkort eller en bankkonto. Du kan bruke et Paysafe-kort til å betale på Internett ved hjelp av bare kontanter.

Vi kan ikke se noe sted at det er aldersgrense tilknyttet bruk av dette kortet.

www.paysafecard.com/fileadmin/content/website_statisch/footer/agb/paysafecard/TC_NO-paysafecard_10_2013.pdf


Basert på det ovenstående så kan vi ikke se at Circle K bør nekte deg å bruke PaySafe-kortet ditt hos dem, men det kan være interne retningslinjer hos selskapet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Circle K og spør dem hvorfor de avviser bruk av PaySafe og hvor de eventuelt mener de har sin hjemmel eller rett til det.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser