Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 11 år, kan jeg jobbe for foreldrene mine for å få penger til å kjøpe segway?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 11 år, jeg lurte på om noen visste om jeg kunne jobbe for foreldrene mine, å få penger til å kjøpe en segway? Bryr politiet seg om det? Er det lov? Mister foreldrene mine førekortet? Jeg hadde satt veldig stor pris på om noen kunne ha svart, jeg er veldig interessert i å prøve/kjøpe en segway❤️ Ha en fin dag/kveld videre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Aldersgrensen for bruk av segway er 16 år. Det er derfor ikke lov for deg å  bruke en segway før du er blitt 16 år gammel.

Politiet har en plikt til å bry seg dersom noen under 16 år bruker segway og foreldrene dine kan å få bot eller miste føreretten hvis du blir tatt for å kjøre segway når du er under 16 år.

Det finnes noen typer hoverboard som er laget med en maksfart på 6 km/t. Disse regnes som leketøy og kan da brukes av personer under 16 år. Disse leketøyene er ikke laget for å bruke i trafikken.

Men det finnes også noen hoverboard og classywalks som er laget med en voksenmodus og en barnemodus, der man enkelt kan endre hastigheten slik at man kan kjøre fortere enn 6 km/t. Disse har du ikke lov til å bruke før du fyller 16 år.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ingen aldersgrense på ClassyWalk og AirWheel

Person på tohjuls selvbalanserende kjøretøy (colourbox.com)

Les om classy walk, air wheel, skywalker og liknende selvbalanserende kjøretøy.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser